Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Comunicate de presa / Parteneriat ”Moldsilva” - UCIP IFAD în crearea și reabilitarea fâșiilor de protecție a câmpurilor agricole

Parteneriat ”Moldsilva” - UCIP IFAD în crearea și reabilitarea fâșiilor de protecție a câmpurilor agricole

18.11.2019   2184 
 

 

18 noiembrie Chișinău - Valeriu Caisîn, directorul Agenției ”Moldsilva” și Nicolae Munteanu inginerul-șef silvic, au avut astăzi o întrevedere de lucru cu Jacopo Monzini, reprezentantul Misiunii de supraveghere și monitorizare a Fondului Internaţional pentru Dezvoltarea Agricolă (IFAD) și Ludmila Gofman specialist superior reziliența climatică, Unitatea Consolidată pentru Implementarea Programelor  (UCIP) IFAD.

Subiectele abordate s-au axat pe perspectivele activităților în domeniul sporirii suprafețelor împădurite ale Republicii Moldova, inclusiv experiența și contribuția Agenției ”Moldsilva” la reabilitarea și plantarea unor noi fâșii (perdele) forestiere de protecție a câmpurilor agricole.

Totodată, discuțiile au vizat participarea Agenției ”Moldsilva” în cadrul Proiectului IFAD - 6, Componenta pepiniere silvice. Este vorba despre materializarea unor discuții și intenții de cooperare, avute la începutul anului curent, prin identificarea a 4 pepiniere ale întreprinderilor silvice, ce vor contribui cu material săditor la reușita proiectului de protecție a câmpurilor agricole.

Părțile au făcut un schimb util de opinii și la subiectul schimbărilor climatice, menționându-se măsurile întreprinse și lucrările planificate de Agenția ”Moldsilva”, în perioada imediat următoare,  îndeosebi, în partea de sud a Republicii Moldova.

Notă: Fondul Internaţional pentru Dezvoltarea Agricolă (IFAD), este agenţia specializată a Naţiunilor Unite, fondată in 1977 ca un organism internaţional financiar multilateral, conform deciziei Conferinţei Mondiale pentru Alimentaţie din anul 1974, şi este dedicat eradicării foametei şi a sărăciei din mediul rural în ţările în curs de dezvoltare.

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 22.04.2024
   Total vizitatori - 4420960
 
Acces Rapid