Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Evenimente / Campania atacurilor mediatice și insinuările în adresa silvicultorilor și Agenției „Moldsilva”

Campania atacurilor mediatice și insinuările în adresa silvicultorilor și Agenției „Moldsilva”

29.07.2020   1333 
 

Constatăm cu regret, că în ultima perioadă învinuirile nefondate au continuat cu aceeași intensitate. Faptele expuse în spațiul mediatic și care nu corespund adevărului, puteau fi lesne verificate, pentru a nu induce în eroare opinia publică. Totuși, cei care insistă pe aceste dezinformări, sunt departe de motivația de a spune adevărul.

O altă zi – o altă escapadă (cu fapte și cifre vechi căzute din pod) din partea celui care în lipsa faptelor concrete în primărie sau în alt domeniu, a ales să-și facă publicitate gratuită pe seama pădurii.
Este absolut inutil să încerci să combați povestioarele profesioniste ale cuiva, care măcar nu le adaptează în timp și cifre, după reacțiile „neprofesioniste ale instituției publice”.
Or cele 1200 ha împădurite, anual, în fondul forestier, au acoperit foste goluri sau virane, iar regenerarea naturală și artificială se produce pe circa 4000 ha, în aceeași perioadă. Din timpuri străvechi, principiul de dezvoltare al fondului forestier include lucrări silvotehnice pentru opțiunea de continuitate a pădurilor. Tratamentele silvice vin să conducă spre obținerea unor arborete tinere, sănătoase, viabile și productive, lipsind de sens ipoteza că se taie pentru lemn.
Cu siguranță nu se merită nici timp și nici efort pentru cineva care imitând posesia unor exemple de nedreptăți, alege să le plimbe prin spațiul virtual, culegând Like-uri, în loc să meargă în instanțele abilitate. În cadrul activității Agenției „Moldsilva” există, cu certitudine, și cazuri singulare de încălcări, dar anchetele de serviciu au drept scop elucidarea tuturor circumstanțelor și aplicarea unor pedepse pe potrivă.
Totuși, pentru a tăia din elanul așa-zisului justițiar, vă propunem să revedeți poziția Agenției „Moldsilva” la toate insinuările din ultima perioadă.
 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 19.04.2024
   Total vizitatori - 4414554
 
Acces Rapid