Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Comunicate de presa / Cooperare practică pe dimensiunea unui proiect apicol

Cooperare practică pe dimensiunea unui proiect apicol

06.02.2020   596 
 

Inginerul-șef silvic Nicolae Munteanu și specialiștii Agenției ”Moldsilva” au avut o ședință de lucru cu Denis Cernomoreț, președintele Asociației ”Green Nations” și Luminița Drumea, adjunct al Secretarului general al Comisiei Naționale UNESCO pentru Republica Moldova.

Discuțiile au vizat subiectul intenției de a implementa, la noi în țară,  un proiect apicol, cu susținerea donatorilor externi, proiect ce ar contribui la diversificarea pieței produselor apicole (inclusiv pentru export), dezvoltarea sectorului apicol și ar aduce beneficii clare cetățenilor.

Proiectul în cauză mai presupune crearea și utilizarea eficientă a unei hărți interactive a culturilor melifere din fondul silvic de stat, în cooperare cu Agenția ”Moldsilva” și autoritățile Administrației Publice Locale.

Părțile au discutat diverse aspecte ale posibilităților de colaborare, inclusiv semnarea unui acord cu obiective clare asumate, pentru reușita proiectului, iar avantajul clar rezidă în faptul că la expirarea a 5 ani de activitate, toată baza materială din gestiunea afacerii rămâne în proprietatea Republicii Moldova. Tot aici s-a vorbit și despre organizarea unor dezbateri, lecții, seminare și alte activități publice ce vor veni în suținerea proiectului dat, dar și a sectorului apicol din țară.

Nicolae Munteanu a reiterat faptul că Agenția ”Moldsilva” este pe deplin cointeresată de proiectele ce aduc beneficii pentru țară și cetățeni, iar  experiența Centrelor de Informare și Educație Ecologică de la Rezervațiile Naturale ”Plaiul Fagului” și”Prutul de Jos” , poate fi pe deplin valorificată și în acest caz.

Luminița Drumea, adjunct al Secretarului general al Comisiei Naționale UNESCO pentru Republica Moldova a apreciat pozitiv această idee de cooperare pe segmentul utilității publice și a declarat că organizația pe care o reprezintă, este într-o susținere permanentă a proiectelor ce pun în aplicare posibilitatea cercetării și cunoștințelor, dar și cooptarea, în cadrul lor, a unor categorii de populație mai defavorizate.

După schimbul util de idei, planuri și viziuni, urmează transpunerea lor pe o platformă practică, cu demararea activităților în luna martie a anului curent.

Asociația ”Green Nations” este o organizație necomercială, apolitică și urmărește obiective de utilitate publică. Principalul domeniu de activitate al asociației este dezvoltarea agriculturii în Republica Moldova prin consolidarea, structurarea și sistematizarea acesteia prin intermediul unor activități, care să contribuie la creșterea eficienței și competivității, deschiderea posibilităților de finanțare prin înființarea sau dezvoltarea agricultorilor și procesatorilor de produse agricole.

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 01.04.2020
   Total vizitatori - 1786541
 
Acces Rapid