Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Comunicate de presa / Discuții și schimb de experiență cu silvicultorii din România

Discuții și schimb de experiență cu silvicultorii din România

06.03.2020   1706 
 

 

Nicolae Munteanu, inginerul-șef silvic al Agenției „Moldsilva” și Gheorghe Vasilică, directorul Întreprinderii silvo-cinegetice Sil-Răzeni au întreprins o vizită de lucru în România, în contextul implementării Memorandului de înțelegere între Regia Națională a Pădurilor-Romsilva și  Agenția „Moldsilva”.

În cadrul acestei vizite au fost abordate o serie de subiecte precum relațiile bilaterale dintre cele două structuri de specialitate, preluarea și schimbul de experiență, creșterea și cultivarea materialului săditor, aplicarea tehnologiilor în silvicultură și alte aspecte ce pun în practică realizarea acestui memorandum.

Totodată, s-a procedat la un schimb util de păreri cu directorul Romsilva Codruț Ion Bîlea și directorul economic, Vasile Rusu în ceea ce vizează aspectele reformei instituționale în domeniul silviculturii, o etapă nouă de dezvoltare ce urmează și la Agenția „Moldsilva”.

Discuțiile și schimbul de experiență a fost destul de concludent și pe domeniul cinegetic. În special s-a vorbit despre delimitarea și constituirea fondurilor de vânătoare și particularitățile de populare cu specii mari și mici de vânat precum mistreț, cerb, fazan și iepure.

Tot în cadrul acestei vizite, silvicultorii moldoveni au avut întrevederi și discuții cu directorul Direcției Silvice Giurgiu, Viorel Mitroiu și angajații Ocoalelor Silvice Ghimpați și Bolintin

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 17.04.2024
   Total vizitatori - 4409528
 
Acces Rapid