Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Evenimente / A fost lansat ghidul didactic “Pădurea în contextul dezvoltării durabile”

A fost lansat ghidul didactic “Pădurea în contextul dezvoltării durabile”

02.06.2015   3339 
 

În cadrul activității  "Consolidarea capacităților educaționale și instituționale pentru crearea de tineri mesageri școlari pentru pădurile Moldovei" din proiectul ENPI FLEG implementată de către WWF Programul Dunarea-Carpati Romania, a fost lansat un ghid educaţional „Pădurea în contextul dezvoltării durabile". Prezentarea ghidului a fost organizată sub forma de curs pentru porfesorii de la instituțiile de profil și nu numai.  Această publicaţie se adresează, în principal, elevilor de la liceele și colegiile de silvicultură, ecologie, protecţia și ingineria mediului, care doresc să cunoască mai multe despre rolul pădurilor, beneficiile și funcţiile acestora, precum și noţiuni de bază privitoare la gestionarea lor durabilă.

Prezent la eveniment, Tudor Botnari, Vicedirectorul general al Agenției „Moldsilva", a salutat această ințiativă mentionînd că ,, educația contribuie continuu la formarea tinerii generații și este necesar de a investi în acest proces și prin intermediul relațiilor dintre instituțiile de învățămînt și cele guvernamentale și de profil, iar educația forestieră reprezintă o prioritate pentru Agenția Moldsilva", a specificat Tudor Botnari.

În aceeași ordine de idei, Aurel Lozan, coordonator național, ENPI FLEG, s-a referit la faptul că "materialul didactic va contribui la ridicarea nivelului de cunoștințe, care să influențeze atît utilizarea rațională a resurselor forestiere,cît și schimbarea atitudinii spre bine față de acestea, indiferent de vîrstă și statut, în cele din urma, facem pentru noi, iar de atitudinea noastră va depinde viitorul pădurilor", a conchis Aurel Lozan.

Antoanela Costea, WWF programul Dunărea-Carpați România a spus că acest ghid didactic poate fi considerat ca fiind complementar faţă de programa școlară, "obiectivul avut în vedere la realizarea ghidului, a fost dezvoltarea tinerilor ca ambasadori ai pădurilor, în orice context profesional pe care îl vor urma ulterior nivelului preuniversitar, a menționat Antoanela Costea.

Scopul final al publicației „Pădurea în contextul dezvoltării durabile", este de a stimula o schimbare de perspectivă și de atitudine, contribuind la formarea unei noi generaţii de cetăţeni informaţi și activi. Vezi aici publicația Padurea_in_contextul_dezvoltarii_durabile.pdf .

 

Viorica Caciuc, serviciul de presă

Contact:022277288

 

 

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 15.10.2021
   Total vizitatori - 2697928
 
Acces Rapid