Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Evenimente / Stejărișul experimental de la Prodănești

Stejărișul experimental de la Prodănești

03.04.2024   74 
 
La Prodănești, Florești, în această primăvară se plantează o nouă pădure pe o suprafață de 16 ha, acolo unde diversitatea speciilor de arbori vor asigura un mediu confortabil pentru faună și pentru oameni. Totuși, un sector de circa 1,8 ha din aria totală va reprezenta un interes deosebit pentru silvicultori și mediu academic, în condițiile unor transformări și schimbări climatice accentuate, deoarece a fost plantat cu stejari containerizați, sau altfel spus, cu rădăcina protejată.
Acțiunile de plantare au fost organizate în comun de către AGENȚIA "MOLDSILVA", Follow-the-root și Lurenom, iar în susținerea acestei inițiative frumoase s-a adunat lume bună, de la mic la mare, cam 200 la număr. Menționăm cu deosebită plăcere copilașii de la grădinița Kids for nature (acolo unde au fost și crescuți acești puieți), elevii de la școala din Prodănești, Liceul Waldorf Chisinau, Moldova și studenții de la Academia de Studii Economice din Moldova. Alături de ei au fost colegi mai în vârstă de la Întreprinderea pentru Silvicultură Telenești, echipa Lions Club Chișinău Champions și Compania ULTRA.
Circa 8000 de stejari, îngrijiți până la vârsta replantării, s-au aliniat exemplar în solul pregătit calitativ de silvicultorii de la Telenești și sunt parte a Programului Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor, proiectul de țară implementat la inițiativa Președintelui Republicii Moldova, doamna Maia Sandu.
Doar prin acțiuni comune reușim să extindem suprafețele împădurite și doar împreună suntem.
 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 19.04.2024
   Total vizitatori - 4415734
 
Acces Rapid